Vanhaa Niskalaa isännöimme me,

Kati ja Veli-Pekka Kärnä

kati.jpg

Minä Kati olen kotoisin Kajaanista, jossa hevoshistorianikin on luonnollisesti alkanut. Hevoset ovat olleet osa omaa elämää ala-asteikäisesta saakka. Lapsuudessa ja nuoruudessa kävin ratsastustunneilla ja hoidin omaa hoitohevosta, jonka kanssa touhusimme kaikenlaista kivaa yhdessä. Lapsuudesta saakka hevosharrastus on ollut itselle paljon muutakin kuin ratsastusta ja samalla ajatuksella työskentelemme tänä päivänä asiakkaidemme kanssa.

Rovaniemelle minut toi aikanaan opiskelu, olen opiskellut Lapin yliopistossa ja valmistunut hallintotieteiden maisteriksi pääaineena markkinointi. Työuran pisin pätkä on samasta talosta. Opinnot ovat kuitenkin saaneet vuosien varrella uutta suuntaa ja yliopistoelämä on vaihtunut yrittäjän elämään. Omassa arjessa ovat tänä päivänä vahvasti läsnä itselle tärkeät asiat - luonto, eläimet ja ihmiset. Nykyiseen elämään kuuluu myös aktiivinen oman osaamisen kehittäminen, halu saada uutta oppia on jatkuva.

Oma opiskelu näkyy vahvasti tilamme toiminnassa, kokemuksellisen tunnetaitovalmennuksen opinnot (EASEL®-ohjaaja vuonna 2012,  EASEL®Coach - Työnohjaaja/EASEL®-Trainer vuonna 2014) ovat antaneet lisäsisältöä hevoshetkiimme tarjoten asiakkaille sekä eväitä hevosharrastukseen että omaan elämään muutenkin. Vuonna 2020 päättyneet Psykoterapeuttiset valmiudet - ja Neuropsykiatriset erikoisopinnot ovat vahvistaneet omaa osaamista tarjoten mahdollisuuden palvella entistä laaja-alaisemmin erilaisia asiakkaita. Kouluttautuminen jatkuu, Kognitiivisen lyhytterapian opinnot tuovat lisää osaamista ja käytännön työkaluja asiakashetkiin.

Oman kouluttautumisen myötä hevostyön sisältö on muuttunut, palvelujemme on vaihtunut harrastustoiminnasta hyvinvointipalveluun. Tänä päivänä palvelumme painopiste on eläinavusteisessa nepsy- ja tunnetaitovalmennuksessa. Oma tavoitteeni on vahvistaa asiakkaiden kokonaisvaltaista hyvinvointia, hevos- ja ohjausosaaminen luo työlle vahvan pohjan. 

Wanhan Niskalan Issikat -yrityksen ohella Vanhassa Niskalassa toimii toinen yritys, Askel Työnohjauspalvelut, jonka kautta tarjoan mm. työnohjausta ja koulutuspalveluita. Työnohjaajana ja coachina voin tarjota osaamistani uusille asiakasryhmille hevosten ollessa osin mukana tässäkin työssä. Työnohjaus, jossa on mukana eläintyöpari, on monesti silmät avaava kokemus ohjattavalle.

IMG_2651.JPGAviomieheni Veli-Pekka on tärkeä kumppani myös hevostoiminnassamme, ilman häntä en olisi tänä päivänä tässä onnellisessa asemassa. Vaikka päävastuu hevosista on minulla, on hevosyrittäjyys yhteinen asia, voisi sanoa, että kyseessä on yhteisesti valittu elämäntapa. Oman kotipihan ollessa yrityksen toimintaympäristö, on molempien mukanaolo lähtökohta toimivalle kokonaispaketille. V-P onkin korvaamaton apu monissa käytännön tehtävissä ja huolehtii hevosista omalta osaltaan.