Tallin säännöt

saannot

1. Noudata annettuja ohjeita, ohjeet on tehty yhteisen turvallisuuden ja viihtyvyyden varmistamiseksi.

2. Tallialue on hevosten koti, alueella tulee käyttäytyä asiallisesti ja rauhallisesti välttäen esim. huutamista ja juoksemista.

3. Pihattoon, siirtotalliin tai aitauksiin ei saa mennä ilman lupaa.

4. Hevosia ei saa ruokkia ilman lupaa eikä niille saa antaa makupaloja.

5. Varo sähköistettyjä aitauksia (merkitty varoituskyltein). Älä esim. silitä hevosia aidan yli.

6. Omien lemmikkieläinten tuonti tallialueelle ei ole toivottua. Jos Sinulla on koira mukana tallilla, se on pidettävä koko ajan kytkettynä.

7. Huomioithan, että hevoset saattavat ihmetellä niille outoja asiota. Esim. lastenvaunut voivat aiheuttaa ihmettelyä, anna hevosille aikaa ja tilaa tutustua uuteen asiaan. Liian nopea oudon asian lähestyminen voi säikäyttää rauhallisenkin hevosen. Seuraa siis hevosen reaktioita ja pysähdy tarvittaessa etäämmälle.

8. Lähesty hevosta sivusta, juttele hevoselle. On hyvä muistaa, että yllättävä lähestyminen takaapäin voi säikäyttää hevosen, anna siis hevoselle mahdollisuus nähdä ja kuulla lähestymisesi. Huomioi myös oma paikkasi hevosen lähellä, esimerkiksi väistäessään toista hevosta hevonen voi vahingossa astua jalallesi.

9. Hevosia voi kehua ja kiittää juttelemalla ja silittämällä. Perinteisen kaulalle tai muualle taputuksen sijaan suosimme lempeää äänensävyä ja karvanmyötäistä silitystä, mikä kertoo hevoselle tunteesi ja ajatuksesi pehmeällä tavalla.

10. Viihtyisyyden ja turvallisuuden vuoksi tavarat säilytetään omilla paikoillaan. Siivoathan omat jälkesi ja palautat käyttämäsi varusteet ym. omille paikoilleen. Esimerkiksi harjat puhdistetaan harjauksen jälkeen ja ne säilytetään harjalaatikoissa.

11. Tupakointi ei ole sallittua hevosten läheisyydessä eikä sisällä rakennuksissa. Tallialueella voi tupakoida sovitulla alueella, jossa on myös tuhkakuppeja.

12. Hevoshetkeä seuratessasi älä anna ohjeita osallistujille, se on ohjaajan tehtävä.

13. Pidä huolta erityisesti lapsista, ja opasta lapset toimimaan ohjeiden mukaan.

14. Autot tulee pysäköidä pihan parkkialueelle. Huolehdithan ettet tuki autollasi kulkureittejä ja pelastusteitä.

15. Ensiapuvälineitä löytyy Vanhan Niskalan vanhan päärakennuksen eteisestä. Varustehuoneesta löydät myös tärkeitä puhelinnumeroita hätätilanteita varten.

16. Jokainen hevonen on oma yksilönsä ja jokaisella tallilla on omat toimintatavat, kysy rohkeasti lisätietoja ja käsittelyohjeita.

17. Jos huomaat, ettei jokin asia ole kunnossa, kerro siitä heti tallinväelle tai lähetä kehitysehdotuksesi sähköpostilla info(at)wanhanniskalanissikat.fi.

KIITOS, ETTÄ NOUDATAT OHJEITA JA VARMISTAT OSALTASI KAIKILLE VIIHTYISÄN JA TURVALLISEN TALLIYMPÄRISTÖN !