Röskvi frá Enni

Roskvi2

Röskvi on vuonna 1997 syntynyt ruuna, joka on tullut Suomeen 2006. Meille ruuna tuli kavereidensa Ödlingurin ja Dagurin kanssa elokuussa 205 Lapualta Islanninhevotalli Toparista.

Röskvin tulo laumaamme oli ikimuistoinen, Student otti ruunan samantien omaan porukkaan - tapahtumaa todistaessa olisi voinut kuvitella, että vanhat kaverit tapasivat pitkän ajan jälkeen? Yhteistä historiaa pojilla ei tiedon mukaan kuitenkaan ole. Ruunapojissa on joka tapauksessa paljon samaa - molemmat tarkkailevat mielellään ensin vähän sivummalla mitä tapahtuu ja suhteen rakentuessa lähestyminen ja yhdessäolo on lämmintä ja rehellistä. Hieno opettaja on siis tämäkin ruuna.

Röskviä on kuvattu mm. sanoilla tuttu, turvallinen, luottoratsu. Ja sellainen tämä kultakimpale kyllä on, aivan ihana ruuna, jonka kanssa ilo tehdä työtä.

Väriltään Röskvi on kulomustankirjava. Ruuna on laumamme suurimpia, moni kokeekin ratsun isommaksi hevoseksi. Varsinkin laukatessa voi jo kuvitella olevansa isomman kaverin selässä, askeleet vievät eteenpäin ihanan pehmeästi.