Vanhan Niskalan tilan ydin on Vanha Niskala, 1800-luvun puolessa välissä rakennettu vanha päärakennus

 vanhaniskala.JPG

Vanha Niskala tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön toiminnallemme. Pihapiiri on harvoja tuhoamiselta säästyneitä kohteita Rovaniemellä, vanhan ajan voi aistia paikan päällä. 1800-luvun puolessa välissä rakennettu vanha päärakennus on kunnostettu 1990-luvun puolessa välissä ja siellä on tänä päivänä sähköt. Jokaisesta huoneesta löytyvät myös tulisijat, jotka tuovat tiloihin elävää lämpöä ja tunnelmaa. Asiakastilana toimivassa päärakennuksessa asiakkaiden käytössä on polttava wc.

Vanha Niskala on asiakkaidemme käytössä monipuolisesti. Talo palvelee eläinavusteisen toiminnan ohella työnohjausasiakkaita, toisenlainen toimintaympäristö tarjoaa ohjaustyölle toiminnan tavoitteita tukevat puitteet ja turvallisen ympäristön vaikeidenkin asioiden käsittelylle. Talossa voidaan järjestää  moninaisia tapahtumia, kokemuksia on mm. leiri- ja kerhotoiminnasta, lasten synttärijuhlista, lastentarha- ja koululaisryhmien retkipäivistä sekä työpaikkaporukoiden kehittämis- ja virkistyspäivistä. 

Päärakennuksen ohella pihapiirissä on kaksi vanhaa aittarakennusta, joista toinen on kesästä 2022 alkaen ollut myös asiakaskäytössä. Kaakotti-nimen saanut pieni aitta tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä tunnelmalliseen tilaan, samalla voimme havainnoida hevoslauman elämää. 

Omana kotina toimivan uuden talon ohella pihapiiristä löytyvät hevosten käytössä olevat tilat, joista enemmän hevososiossa. Rantasaunan pehmeät löylyt voidaan yhdistää esim. kehittämispäivän ohjelmaan, saunan yhteydessä on myös ulkoporeallas, joka viimeistelee täydellisen rentoutumisen.

Ikkunamaisema_vailla_vertaa.jpg

sauna.JPG